De maand mei is voor veel mensen een extra bijzondere maand. Na een jaar hard werken, wordt het vakantiegeld gestort. In Nederland is dit 8% van het jaarsalaris en dus best een fors bedrag.

Vakantiegeld is ooit ontstaan als betaald verlof. U kreeg doorbetaald als u een paar dagen vrij was. Later kwam daar ook nog extra geld bij voor uw vakantie. Inmiddels zijn we gewend aan de jaarlijkse extra storting. Opvallend is dat slechts een derde van de Nederlanders het geld daadwerkelijk gebruikt voor vakantie.

De rest gebruikt het voor het aflossen van schulden of het betalen van openstaande rekeningen. Ruim 20% spaart het geld dat ze ontvangen. Hoort u tot de groep die nog wat extra’s kan sparen? Lees dan verder.

Extra voordelen van uw vakantiegeld
Uw overtollige vakantiegeld kan grote voordelen hebben voor uw toekomstige lange vakantie: uw pensioen. Voordelen van beleggen met vakantiegeld:

  1. U kunt eerder stoppen met werken
    De AOW-leeftijd verschuift. Dus wilt u toch wat eerder met pensioen gaan? Dan moet u zelf zorgen voor extra vermogen. Elke extra inleg die u kunt doen, brengt de vrijheid om minder te werken dichterbij. Door het geld voor u te laten werken, groeit uw vermogen. Dit betekent dat u uzelf kunt gaan betalen in de toekomst. Zo kiest u makkelijker uw eigen pensioendatum.
  2. Uw pensioen wordt beter
    De royale pensioenregelingen van een aantal jaren geleden blijken onhoudbaar en dus wordt meer van onszelf verwacht. Geld dat u nu kunt missen voor later, zorgt voor een ruimere oude dag. Later wordt uw vakantie dan langer, luxer of vaker.
  3. Het is gegeven geld
    Mensen hebben de neiging om geld anders te behandelen als het niet het reguliere inkomen is. Een voorbeeld is gewonnen geld in een casino. Dat geven we net zo makkelijk weer uit, omdat we het niet dezelfde waarde geven als zuur verdiend inkomen. Dit gegeven betekent dat u makkelijker geld opzij zet voor later als u het een soort van onverwachts ontvangt. Van vakantiegeld weten we dat het komt, maar toch behandelen we het anders dan salaris. Dit zorgt ervoor dat u het makkelijker opzij zet om later van te profiteren.

Elke €1.000 die u 20 jaar kunt missen, wordt 2,5 keer meer waard als u 5% rendement haalt.

En levert het dan wat meer op als u gaat beleggen?

Reken maar uit hoe groot uw voordeel kan worden. Ik help u hier natuurlijk graag bij. Bel me voor een (video-) afspraak 058-2664085.