Lifestyleplanning

Wat is lifestyleplanning?

Lifestyleplanning is het traject waarbij je begeleid wordt om je levenswensen helder te krijgen en hier ook echt wat mee te doen, je prioriteiten te stellen en niet alleen te blijven dromen. Onderbouwd met een passend financieel plan ga je je wensen ook echt realiseren. Hoe zou het zijn om het leven te leiden dat er voor jou echt toe doet, met jouw doelen, vol actie met een gedegen financieel plan, zodat je het ook echt kan realiseren!

Geld

Een van de grootste obstakels om je levenswensen daadwerkelijk te kunnen realiseren is geld. Het lifestyleplanningsproces laat je duidelijk zien hoe beslissingen in relatie tot geld gebaseerd zijn op diepgewortelde overtuigingen vanuit vroeger. Vaak hebben we overtuigingen over geld geleerd van onze ouders, maar klopt dat allemaal nog wel? Wie bewaard heeft wat, of geld moet rollen. Zomaar een paar overtuigingen die je zouden kunnen beperken in het nemen van beslissingen om je levenswensen te leven.

Voor wie is lifestyleplanning interessant?

Eigenlijk is voor iedereen die koers en richting nodig heeft en wil doen wat hij/zij echt graag wil doen, lifestyleplanning interessant. We hebben allemaal wel eens koers en richting nodig in ons leven. Bijvoorbeeld als u je werk niet meer leuk vindt, je zoekt meer uitdaging, je verliest na een reorganisatie je baan, je komt in een (echt)scheidingsituatie terecht en denkt hoe nu verder? Of je wilt een eigen zaak beginnen en je wilt ontdekken wat je echt graag wilt toevoegen, maar hoe en wat? Kortom redenen genoeg.

Hoe ziet het lifestyleplanningstraject eruit?

Je wordt begeleid in een traject van ongeveer een jaar. Soms kunnen we dat in gezamenlijk overleg inkorten. In de 1e fase wordt duidelijk, welke zaken er voor jou echt toe doen in leven en werk. Wat wil je echt? Je komt in actie, je stelt je prioriteiten en we kijken waar je financieel staat en hoe je bij je doelen terecht komt. In de 2e fase, na een maand of drie, monitoren we samen of alles naar wens gaat of/wat er bijgestuurd moet worden. Je ontvangt dan ook je persoonlijke lifestyleplanningsrapport. En ik garandeer je, dat dit rapport niet in la ligt te verstoffen.
Als je gaat doen wat je echt graag wilt, volgt de 3e fase, het update programma, want je plannen moet blijvend bijgestuurd of aangepast worden.

Vinger aan de pols

Het leven gaat niet altijd zoals we ons dat voorgesteld hebben, gebeurtenissen die we zelf niet in de hand hebben, bepalen soms de situatie, je plannen wijzigen daardoor nog wel eens. Met het updateprogramma, dat naadloos aansluit op het lifestyleplanningstraject kun je één of tweemaal per jaar je lifestyleplanning updaten. Welke acties moet ik uitvoeren, wat/hoe moet ik bijsturen, wat is veranderd, zijn er financiën die mij belemmeren enzovoort.

Wij helpen u graag verder!!