De laatste jaren wordt de ‘overlegscheiding’ steeds vaker toegepast. Het meest voorkomende argument is dat partners samen ouders willen blijven voor de kinderen. Wat de overweging ook zijn, er zijn een aantal kernfactoren die het slagen van een overlegscheiding bepalen.

  1. Wees bereid om te luisteren naar elkaar en te zoeken naar een oplossing. De meeste mensen willen hebben waar ze recht op hebben. Helaas is het bij scheidingen zo dat er geen keiharde waarde bestaat. Rechters gaan bij scheidingen uit van redelijkheid en billijkheid. Om te voorkomen dat je scheiding escaleert is het dus veel beter om samen te zoeken naar oplossingen waardoor jullie beiden (financieel) verder kunnen.
  2. Zorg voor eerlijke en open communicatie. Geheimzinnig doen en zaken achter houden werkt niet bij overleg scheiding. Uiteindelijk wordt alles toch wel bekend en het achter houden van informatie kan tot ruzie leiden.
  3. Haal geen ‘oude koeien’ uit de sloot maar kijk naar de toekomst. Anders gezegd: ‘vooruit rijden – kijkend in de achteruitkijkspiegel – geeft ongelukken’. Maak elkaar geen verwijten, het verleden ligt achter je.
  4. Wees je er van bewust dat jullie allebei bang zijn. Een scheiding is enorm ingrijpend. Je leven wordt helemaal overhoop gehaald. Jullie willen allebei verder kunnen en je ‘overlevingsmechanisme’ werkt op volle toeren. Dus als de ander eens dwars gaat liggen, dan heeft dat bijna altijd te maken met angst voor de eigen toekomst en niet zozeer met het  ‘niet gunnen’ naar de ander toe.
  5. Schakel altijd een deskundig adviseur in. Een scheiding is emotioneel en complex, daarom is het essentieel dat jullie je laten begeleiden door een professional. Het zorgt voor objectiviteit en nachtrust, waardoor jullie beiden weer verder kunnen na  de scheiding.

Van der Meer Scheidingen is een organisatie van financieel deskundigen die de gehele scheiding van A tot Z regelen. Alles in één hand, dus kostenefficiënt. Er geldt een vast tarief voor vast omlijnde werkzaamheden. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent. Maar ook als een overlegscheiding voor jou niet geschikt is, kun je bij ons terecht. Als financieel deskundig onderhandelaar behartigen wij efficiënt jou belangen. Vragen? Bel gerust (058-2664085) ook om een afspraak te maken voor een GRATIS kennismakingsgesprek kijk of het klikt, of wij elkaar begrijpen. Je bent van harte welkom.

Meer informatie:

www.vandermeerscheidingen.nl                                                                                                   Tel. 058-2664085